Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (07.11.2012)
Ανακοίκωση για τα αποτελέσματα των εκλογών αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη που  έδειξαν στα ψηφοδέλτια της παράταξής μας στο ΠΥΣΔΕ, Α-ΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ, στα ψηφοδέλτια Ανατροπής και Ελπίδας.

Η εκλογή Αριστερού αιρετού στο Α-ΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, η εκλογή Αριστερών αιρετών στην Καρδίτσα και Μαγνησία μέσα από τα Ενωτικά ψηφοδέλτια της εκπαιδευτικής Αριστεράς, η εκλογή για πρώτη φορά Αριστερού αιρετού στο ΚΥΣΔΕ από τα ψηφοδέλτια των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον κλάδο και μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες για το μέλλον.

Παρά όμως τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων της παράταξής μας, την άνοδο επίσης άλλων δυνάμεων της Αριστεράς και τη σημαντική μείωση των δυνάμεων του Μνημονίου (η ΠΑΣΚ μειώθηκε περίπου στο  50% η δύναμή της η δε ΔΑΚΕ περίπου 17% σε σχέση με τις εκλογές του 2010)  δεν κατάφερε η Λάρισα να εκλέξει αιρετό της εκπαιδευτικής αριστεράς στο ΠΥΣΔΕ. Στόχο, που όπως είχαμε δημόσια διακηρύξει, μπορούσαμε να επιτύχουμε με τη συνεργασία.

Ας απαντήσουν λοιπόν δημόσια τώρα, όσοι αγνόησαν επιδεικτικά την έκκληση που απευθύναμε για συνεργασία, γιατί χάρισαν την έδρα στην ΠΑΣΚ.

Γιατί σε τόσες ΕΛΜΕ ευδοκιμεί η συνεργασία αριστερών κινήσεων, ενώ στη Λάρισα κυριαρχούν μικροπολιτικές κομματικές σκοπιμότητες που επιτρέπει να επιβιώνουν οι εκπρόσωποι του καταρρέοντος κυβερνητικού συνδικαλισμού και ενώ καταρρέουν, αποστασιοποιούμενοι όψιμα και υποκριτικά από τη «βαρβαρότητα των καπιταλιστικών νεοφιλελεύθερων μνημονίων» να τολμούν χωρίς αιδώ, να παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας και πολιτικού ήθους.

Η πρότασή μας θα είναι πάντα στο τραπέζι για συνεργασία και ενότητα στη δράση και την απευθύνουμε άλλη μια φορά δημόσια σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα ξεχωριστά που αγωνιά για το αύριο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στις παρατάξεις της Αριστεράς. Οι επερχόμενες εκλογές της ΕΛΜΕ είναι μια ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε.

Δεσμευόμαστε και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για Ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης–ΕΕ-ΔΝΤ και καλούμε σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα όλους τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι δεν περισσεύει κανείς!